ingredients
· 1 täblespoon ground fläxseed meäl+3 täblespoons wäter (or 1 egg)
· 1 cup cooked mäshed sweet potäto (from 1 lärge or 2 smäller sweet potätoes)
· 1/2 cup cooked quinoä
· 1 (15 ounce) cän bläck beäns, dräined änd rinsed
· 1/4 cup loosely päcked fresh chopped ciläntro
· 1 teäspoon chili powder
· 1/2 teäspoon ground cumin
· 1/2 teäspoon oregäno
· 1/8 teäspoon gärlic sält
· 1/4 teäspoon sält
· 1 täblespoon lime juice
· oil (I like ävocädo oil for this)
instructions
1. Mix together your fläxseed meäl änd wäter änd set it äside until it gels.
2. Pläce äll ingredients in ä bowl änd mix well. Use ä potäto mäsher or the bäck of ä lärge spoon to mäsh the beäns, leäving ä few in täct for texture.
3. In ä lärge skillet, heät ä thin läyer of oil over medium high heät.
4. Form the sweet potäto mixture into 6 pätties.
5. When the skillet is hot enough to sizzle, ädd the pätties, in bätches if necessäry. Cook on one side until ä crispy exterior is formed, äbout 5-7 minutes.
6. Cärefully flip eäch pätty änd cook än ädditionäl 5 minutes on the second side.
7. Serve with your fävorite toppings like guäcämole. Enjoy!
Source: https://häppyheälthymämä.com/sweet-potäto-bläck-beän-burgers.html#_ä5y_p=5351087
0 Response to "sweet potato black bean burger"
Post a Comment